Franekereind 10
8861EC Harlingen
Telefoon: 0625061686

Liefs van emma Facebook 

Liefs van mij bericht

29-10-2014

De geboorte van een geboortekaart...

Begin oktober kreeg ik een enthousiaste mail van een stel uit Groningen. Ze zouden binnen enkele dagen / weken hun eerste kindje verwachten. Van een collega hadden ze een ‘Liefsvanemma’ kaartje gekregen. Bij het zien van dit kaartje dachten ze meteen, ‘zoiets willen we ook als geboortekaartje voor ons kindje’. Na wat leuke voorbeeld kaarten van mijn website te hebben uitgekozen stuurden ze mij een mail met de vraag of ik de geboortekaartjes wilde maken.

Mijn eerste gedachte bij het lezen van deze mail was: ‘Wauw, wat een eer om dit te mogen doen!’ En mijn volgende gedachte was: ‘Hoe ga ik dit ooit zo snel nog voor elkaar krijgen aangezien ze over twee weken al is uitgerekend en ik volgende week ook nog een week op vakantie ga?!’. Eerst heb ik op een rijtje gezet wat ik allemaal nodig heb om 85 kaarten in een korte tijd te maken. Omdat het geslacht van het kindje nog niet bekend was, kon ik alleen de voorkant maken zonder naam, die moest er later op komen, evenals de inleg aan de binnenkant met de volledige naam. Het lijstje met to do’s zag er overzichtelijk uit en na 5 seconden nadenken had ik eigenlijk al besloten dat ik dit heel erg graag wilde doen. Opbellen naar de klant dus! Na 10 minuten hing ik tevreden op, een vrolijke vrouw die leuke ideeën had over hoe ze het geboortekaartje voor zich zag. De ideeën die ze had waren gelukkig prima binnen dit tijdsbestek te verwerken.

Na een voorbeeld kaart te hebben gemaakt en de laatste wijzigingen te hebben aangebracht om het echt helemaal naar de smaak van de klant te maken, was het ontwerp klaar. Als een enthousiaste idioot ben ik toen bezig gegaan met het maken van de kaarten die na een week klaar waren. Ik kon met een goed gevoel op vakantie gaan. Nu was het wachten op de geboorte van het kindje…

Tijdens mijn vakantie heb ik regelmatig mijn mail gecheckt maar geen baby nieuws. De dag van terugkomst toch maar even een nieuwsgierig mailtje gestuurd, zou hij of zij al geboren zijn? Nee, hij of zij zat nog veel te lekker in de buik, was het antwoord. Verder afwachten dus… Het werd met de dag spannender want ze was inmiddels al bijna twee weken over tijd. Na verloop van tijd was niet alleen ik aan het afwachten, zelfs mijn man vroeg op een ochtend: ‘Is die baby eigenlijk al geboren?’. Het werd ineens ons ‘afwacht project’!

En toen: Op dinsdagochtend bekeek ik mijn mail en las ik: ‘Op zondag 26 oktober is om 18.02 onze zoon Maarten Willem geboren, hij is kerngezond’. ‘Wauw! Hij is er!’, riep ik naar mijn man.

Die dagen erna ben ik bezig gegaan met het afronden van de kaart en kon het pakket, dat inmiddels als vertrouwd item op de eettafel stond, verstuurd worden. Wat een bijzondere belevenis. Een geboortekaartje ontwerpen en maken, wachten op de geboorte van een baby en dat terwijl ik de kers verse ouders niet eens ken. Stiekem voelt het toch alsof ik ze een beetje heb leren kennen de afgelopen weken.

Irene en Heijman, heel veel geluk met jullie kleine Maarten en wie weet tot ziens!

Liefsvanemma