Shopping Cart

Handgemaakt in Nederland

Gemaakt van gerecycled materiaal

Snel en persoonlijk contact

Bepaal je persoonlijke interieur stijl

Herken je dat? Als je bij vrienden of familie op visite bent je de meest leuke en originele inrichtingen ziet en dat zoiets bij jou thuis niet lukt? Dat het maar niet een geheel lijkt te worden. Wees gerust, je bent niet de enige! In dit artikel help ik je een stap verder in het creëren van een inrichting die past bij jou, je huis en je huidige inrichting. Kom je er nog niet echt uit? Bel, app of bericht mij en ik denk graag met je mee!

Een eigen stijl creëren in je huis is niet gemakkelijk. Want was is jouw stijl eigenlijk? Dat zijn vast niet altijd de laatste woontrends of precies zoals je vriendin haar huis heeft ingericht. Als je echt een eigen tintje wilt geven aan je huis zul je moeten beginnen bij het begin: maak een moodboard. Tegenwoordig zijn er zoveel tools die je helpen om een board te maken. De gemakkelijkste is Pinterest. Daar kun je zoeken op interieur inspiratie en komen er vele verschillende interieur stijlen voorbij. Ik heb zelf op Pinterest ook een moodboard gemaakt en aangeklikt wat passend is bij wie ik ben en wat past bij mijn huis. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk. Je huis is natuurlijk de basis van je inrichting. Een nieuwbouwhuis geeft een hele andere sfeer dan een monumentaal pand. Het heeft vaak andere indelingen en daar passen andere meubels bij.

Het leuke van een moodboard op Pinterest is dat je heel veel kunt ‘vast pinnen’ op jouw bord en uiteindelijk een hele collectie hebt van foto’s die jou aangesproken hebben. Wat mij opviel toen ik al mijn foto’s bij elkaar zag, was dat ik blijkbaar van lichte kleuren en natuurtinten houd. Ergens wist ik dit wel maar dit werd duidelijk toen ik mijn Pinterest bord bekeek. Uiteraard zaten er ook foto’s bij van mijn eigen webshop, want hé, dat is nou eenmaal mijn stijl!

Heb je een moodboard samengesteld waar je helemaal tevreden over bent? Pak dan een pen en papier en schrijf op welke dingen er echt niet mogen ontbreken in je huis. Hou je er bijvoorbeeld enorm van om je krant te lezen in het zonnetje met een kop koffie? Schrijf het op! Heb je kinderen die ook speelruimte in de woonkamer nodig hebben? Zo heb je vast een heel lijstje van dingen die jij niet kunt missen in je huis. Als je dit lijstje hebt gemaakt kijk je opnieuw naar je Pinterest bord. Mis je een aantal dingen van je lijstje? Staat er bijvoorbeeld geen inspiratie op voor een leuke kinderhoek? Of een foto van die heerlijke hoekbank die jij nu in je huis hebt staan? Zoek gericht op die termen zodat je die foto’s ook kunt toevoegen aan je Pinterest bord.

Kijk nu nog eens naar je bord en houd nu ook rekening met je huidige inrichting. Foto’s van grote sofa’s in een woonkamer terwijl je in een kleine studio woont waar net ruimte is voor een tweezitter is niet heel handig. Of van een woonkeuken met bar en openslaande deuren naar de tuin, terwijl je tien hoog woont. Je kunt altijd nog een extra Pinterest bord aanmaken voor je droomhuis, want dromen mag altijd!

Als het goed is heb je nu een echt bord wat past bij wie jij bent, je huis en je huidige inrichting. Ga eens kijken welke items je eigenlijk al in huis hebt staan. Bijvoorbeeld die heerlijke hoekbank waar je lekker in kan zitten, of die stoel waar het zo fijn is om krant in te lezen op zaterdagochtend. Je staat versteld van wat je eigenlijk al in huis hebt. En wat mis je in je huidige inrichting? Een bepaalde kleur op de wand? Een bijzettafeltje? Een lamp in dat ene donkere hoekje in de slaapkamer? Of toch die grote eettafel die eigenlijk prima past in je woonkamer? Wie weet staan er producten op deze webshop die passend zijn bij jouw bord. Vergeet erbij ook niet jezelf de vraag te stellen: welke items kunnen beter weg en passen niet binnen mijn bord? Wellicht dat je er iemand anders blij mee kunt maken!

Nu je weet welke items je eigenlijk graag zou willen verwijderen of toevoegen aan je huidige interieur kun je zelf bepalen wat je nu zou willen aanschaffen of wat je uitstelt tot een later moment.

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw (Pinterest) moodboard! Laat het me weten!

Mocht je nu nog geen idee hebben waar je moet beginnen, ik denk graag met je mee. Bel me of app / mail me wat foto’s van de ruimte die jij graag anders zou willen zien.

Heel veel styling-plezier wat je huis tot een thuis maakt!

Liefs van Emma

Handgemaakt in Nederland

De meeste van onze producten zijn handgemaakt in Nederland

Gemaakt van gerecycled materiaal

Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecycled materiaal, erg duurzaam dus

Snel en persoonlijk contact

Je bent bij ons geen nummer, wij houden van snel en persoonlijk contact

De waardering van liefsvanemma.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 463 reviews.
WhatsApp chat